Lijkt je dat ook zo leuk om met je hond samen op pad te zijn? Rugzak op, spullen erin voor die dag en heerlijk over de paden struinen met je hond. Samen pauze houden en genieten van het prachtige uitzicht of de mooie omgeving!

HikeDogs neemt je mee op reis naar de Aveyron. Dit gebied is ruig, niet toeristisch en je hebt op de kampeer plaats ook echt het idee dat je in de middle of nowhere zit. Het is wel een camping voor mensen die back to basic gaan. Er zijn meerdere mogelijkheden en plekjes waar je de tent (of kleine camper) neer kunt zetten. Er is een eenvoudig sanitair bij de gezamenlijke keuken en op diverse plaatsen is er een zogenoemd droog toilet. Je zit met deze reis heel erg terug in de natuur. Je leeft er middenin en we gaan prachtige wandelingen maken! Het is een luxe om je 1 te gaan voelen in deze natuur, samen met je hond! Een unieke ervaring en zeker geschikt voor mensen die wel van avontuur houden!

Er zijn op het terrein ook meerdere mogelijkheden tot het huren van een tent. Deze is dan alvast ingericht voor je. Een klein beetje meer luxe, maar dan nog wel in de natuur! Ook is de mogelijkheid er om de ingerichte TIPI te huren!
De voormalige kaasmakerij is omgebouwd tot een sobere logeerkamer. Mocht je een tent echt helemaal niks vinden maar wel willen genieten op het terrein, is dit natuurlijk ook nog 1 van de mogelijkheden!

 


Wil je wel mee met de wandelingen? Maar de luxe van een B&B kamer met eigen douche toilet? Ook dat kan. Dit is dan niet op het terrein zelf. Maar de B&B of Airbnb mogelijkheden van bevriende ondernemers zijn ook tot onze beschikking. Er is dus voor iedereen iets, waar je jezelf het meest comfortabel bij voelt!

Voordat je mee gaat op Hike, zorg je er in Nederland al voor dat je zelf en je hond in goede conditie bent. Je moet ervan uit gaan dat je 4 a 5 uur wandelt per dag. In km zal het niet tippen aan de vierdaagse, maar je maakt wel hoogtemeters wat het wandelen beïnvloed! Oefen met je hond dus langere afstanden wandelen en vooral ook, wandelen met bergschoenen aan en een dag-rugzak op!

Nathascha zal als gids mee gaan op de wandelpaden. Ze heeft ruime ervaring in hiken in de bergen met haar eigen honden. Verder heeft ze op het CIOS de studie richting Buitensport behaald en weet ze daarnaar te handelen. Verder is ze als brandweervrouw ook uitgerust met EHBO en kunnen we veilig op pad! Het gebied waar we gaan wandelen is voor haar bekent gebied!

Nicolette gaat mee als kokkin. Zij is ervaren met koken voor gezelschappen en is al driftig aan het samenstellen van het menu wat ze voor ons bereid op kolen, dutch-oven of BBQ. De verse producten halen we allemaal lokaal bij de boeren uit deze streek. Evenals het vlees, eieren en de verse honing! Op de voormalige geitenboerderij waar we verblijven zullen ook producten zijn die we afnemen. Op deze manier doen we ook iets terug voor de hele gemeenschap aldaar!

 

 

Wat gaan we doen:

- Hiken met je hond

- Wandeling voorbereiden

- Kaartlezen

- Kompas gebruik

- Samen werken met je hond

 

 

Deze vakantie is inclusief:

- Gids

- Arrangement van je voorkeur.

- Welkoms diner en afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant.

- Mogelijkheid tot een kortere lus wandelen.

 

 

 

 

Dag1. Zondag is de reisdag en zal iedereen aan het einde van de middag arriveren op de camping. Vanaf 19.00 zullen we ons gaan klaarmaken om in het dorp Murrols te gaan eten bij het lokale restaurant.

Dag2. Maandag. We spreken de dag door bij ons ontbijt. Aan de hand daarvan maken we de dag rugzakken gereed. We gaan vandaag een wandeling op de kaart met kompas maken.

Degene die nog niet hebben geleerd om kaart te lezen en het kompas te gebruiken, die gaan daar vandaag de kans voor krijgen om de basis onder de knie te krijgen.

Dag3. Dinsdag is het tijd voor een lange wandeling. Deze zal de hele dag duren en daar gaan we ook rekening mee houden met de bepakking voor ons zelf en voor de honden.

Dag4. Woensdag is een rustdag. We maken een korte wandeling, zodat de honden wel lekker uit geweest zijn. Daarna is het mogelijk om voor jezelf de omgeving te verkennen. Het kasteel te bezoeken of gewoon even heerlijk in de natuur te genieten van een goed boek!

Dag5. Donderdag gaan we de hele dag op pad. We gaan ook zeker hoogtemeters maken. Wandelstokken zijn dan ook zeker wel een aanrader om deze mee te nemen. Genieten van de vergezichten, achter iedere bocht zit weer een verrassing!

Dag6. Vrijdag maken we een stevige wandeling in de vroege ochtend. We starten vroeg, zodat we een andere beleving hebben in de bergen als dat we tot nu toe hebben gehad. De natuur ontwaakt langzaam, terwijl wij er rustig doorheen stappen met onze honden! Deze avond gaan we in het dorps restaurant weer afsluiten, de laatste avond alweer!

Dag7. Zaterdag gaan we na het ontbijt allemaal weer terug naar onze eigen bestemming.

 

Zondag 9 mei 2021 tm Zaterdag 15 mei 2021

 

Kosten per persoon zijn:

Arrangement HikeDogs:

Je regelt zelf je onderkomen bij de: B&B, Airbnb, of op het terrein ( eigen tent of huurtent)

Je zorgt voor je eigen maaltijden.
Alle wandelingen doe je aan mee.

€ 398,00

Arrangement HikeDogs PLUS:

Je kampeert op het terrein in je eigen tent.
Je zorgt voor je eigen maaltijden.
Alle wandelingen doe je aan mee.

€ 539,00

ALL-inclusieve HikeDogs arrangement:

Je kampeert op het terrein in je eigen tent.
Je eet mee met de maaltijden die Nicolette voor ons bereidt.
Dit betekend ontbijt, lunch en diner. Verder zijn Koffie en thee inbegrepen. (Overige dranken zijn excl)
Alle wandelingen doe je aan mee.

€ 825,00

max 2 honden per persoon ( meer in overleg)

 

 

Logeren om de buurt:

Chalets:

https://www.estiva.fr/

airbnb:

Ingericht chalet

Tent:

la foret du dragon

Contact